Bierkelder, winterzwemmen en brunch

Het voorbije weekend naar Thorup’s bierkelder geweest. Voor diegenen die de bierkelder in Leuven kennen, dit is iets helemaal anders :-). Dit is meer een cafe in de kelder met een interessante selectie bieren waarvan de ingang wat moeilijk te vinden is. Er zijn ook een aantal bieren waarvan de prijs bepaald wordt door dobbelstenen (tussen de 4 en de 24 deense kronen dus, wat zelfs in het slechtste geval goedkoop voor bier hier is).

Zaterdag gaan winterzwemmen, alhoewel zwemmen, het was eerder vlugvlug de zee in, er nog veel vlugger terug uit en dan de sauna in (herhaal een aantal keren). De watertemperatuur was rond het vriespunt, maar volgens de Denen is het veel leuker als er wat ijs in het water ronddrijft. Het is zeker een aanrader al is de eerste keer in zee, als je niet vanuit de sauna komt, wel een beetje doodgaan.

Op zondag gaan brunchen in cross café, blijkbaar serveren ze hier in Århus in de meeste cafees op zondagmorgen brunch. Gezellige drukte en toffe mensen van meetup. Achteraf nog een geleide wandeling aan de hand van een zeer ervaren gids (toevallig ook een Belg die hier minder lang is dan ik) gemaakt in de voor-deze-tijd-van-het-jaar-superinteressante botanische tuin.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.