Sneeuw en meer kerstgekte

Sinds vorige week maandag ligt hier 20 cm sneeuw in Århus en sneewt het elke dag. Door de sneeuw lijkt het hier niet meer zo donker. Sneeuwbalgevechten en ‘s nachts van heuveltjes sleeën op een plastiek zak horen er natuurlijk ook bij :).

Vorige week woensdag kerstversieringen gemaakt, later deze week in de Deense les ook nog een papieren kersthartje om in de kerstboom te hangen.

Vorige vrijdag was het kerstshopping tot 23 uur. Het was in elk geval een witte kerst-shopping met kerstmarktje, kerstparade en kerstorkestjes.

Natuurlijk komt al deze kerstgekte op een bedje van æbleskiver overgoten met gløgg. Ook hebben alle brouwerijen hun speciale kerstbieren, die gewoonlijk wat straffer zijn en beter smaken.

In Denemarken geloven ze niet in sinterklaas, maar de sint was wel zo vriendelijk om een postpakketje op te sturen, benieuwd wat erin zit ;). Ook nog even sluikreclame maken voor mijn favoriete stripwinkel, waar men zo vriendelijk was om een ganse stapel strips per post op te sturen.

Sebiet het legendarische krypto-julefrokost, waarover ik verder niks ga vertellen onder het motto “what happens at julefrokost stays at julefrokost”.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.