Voorbije twee weekends

Zonneschijn wordt schaarser en schaarser. De dagen dat het al eens niet regent (of iets tussen sneeuw en regen, slud in het Deens) gaat de zon al onder voor vier uur.

Vorige week vrijdag was het de doctoraatsverdediging van mijn ex-kantoorgenootje aka “quantum bitch”.

Er was ook een lezing + proefsessie over moleculaire gastronomie (voor details >> blog van Paula).

Vorig weekend was het Århus filmfestival, dat doorging in een kleine gezellige bioscoop met 4 zalen en 2 bars: Øst for Paradis.

Ons lerares Deens trad op zaterdag op met een 35 koppig orkest. Cake en koffie waren in de inkomprijs inbegrepen, reden genoeg om te gaan kijken.

Zondag naar Den Gamle By (de oude stad) geweest. Een soort bokrijk aan de stadsrand van Århus. Het was helemaal ingericht in de kerstsfeer. Er was ook een tentoonstelling over de Deense kersttradities : naast de kerstsnaps en de speciale postzegel hebben ze hier ook het kerstschoteltje en het kerstlepeltje die heuse verzamelobjecten zijn. Ik heb genoten van de æbleskiver, een soort smoutebol zonder appel!, en gløgg, glühwein.

Later ook nog naar Cockney pub geweest, waar elke zondag een jazz optreden plaatsvindt.

Ik heb dit weekend besloten om ook helemaal voor de kerstsfeer te gaan en heb mezelf een nieuwe koffietas aangeschaft :).

Wat voor enkele van mijn collega’s, in combinatie met de sneeuw die begint te vallen, het startschot was om van de wekelijkse ontbijtvergadering een kerstonbijtvergadering te maken, waarbij rødbrød, sild en snaps niet kunnen ontbreken. o<:-)

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Voorbije twee weekends

  1. Karen says:

    Smoutebollen zijn in Belgie ook zonder appel hoor (zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Oliebol). Anders zijn het appelbeignets.
    Zag er alleszins wel lekker uit :).

    • Roel says:

      aangezien ik dit al van vele mensen gehoord heb, even verduidelijken:
      æbleskiver is deens voor “appelschijven”, het is dus nogal idioot dat er geen appel in zit

Comments are closed.